Calorifer, RADET-ELCEN si bucuresteanul

Mi s-a explicat (de către un om care știe ce vorbește) care-i treaba cu războiul RADET-ELCEN, faza pe calorifere.
1. Cele două onor instituții și-o dau la gioale în timp ce noi dârdâim.
2. Rețeaua e atât de veche încât e de mirare că nu bubuie cu totul. Așa cum era să bubuie când a rămas spitalul Marie Curie fără apă caldă, pentru că (zice legenda), ELCEN a dat apă la o temperatură muuult peste cât ceruse RADET și peste cât suportau nenorocitele alea de țevi. Marie Curie e un spital pentru copii, dacă nu știați.  Unul dintre cele mai bune.

3. Există cretinătatea aia de lege care zice că frig se consideră abia de la 10 grade în jos. Trei zile la rând. S-o schimbăm, zic. Că nu e a unșpea poruncă, să spună că „Fiii omului vor clănțăni în case dacă în a treia zi temperatura va fi de peste zece grade”.

Am întrebat, firește, de ce mama dracului nu se dă căldură în zilele reci, ca să poată fi redusă/oprită în zilele (ceva mai) calde. Mi s-a răspuns cu punctul 2. Respectiv „rețeaua e veche și gândită prost. Ai pornit-o, la revedere. La fel când o oprești”. Superb. Cât o costa modernizarea rețelei? Cât un avion de luptă F 16? Cât o mânuță de-a Cumințeniei? Cât o turlă de-a Catedralei? Întreb, nu dau cu parul. Nu dau, că-mi tremură mâna de frig și mi-e că ratez. Altfel, suntem europeni, unioniști, moderni, reformisti, din astea. Vă las, mă duc să pornesc aeroterma. Sau să adun vreascuri, din pădure. Nu spun care pădure că poate dispare… Văd eu. Hai, pa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s