Lucrările în construcții au crescut

Lucrările în construcții, au crescut în primele două luni ale anului cu aproape 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2014, datorită volumului lucrărilor de construcții noi, în creștere cu 20,2%, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate miercuri.

Conform statisticii, INS-ului, în perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2015, lucrările de reparații capitale au consemnat scăderi cu 2%.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în intervalul de referință, ca serie brută, cu 14,8%, iar pe elemente de structură s-au înregistrat majorări la lucrările de construcții noi (+20,2%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+8,3%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri în cazul clădirilor nerezidențiale (+31,2%), clădirilor rezidențiale (+12,3%) și construcțiilor inginerești (+6,3%).

În primele două luni ale anului în curs, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri, astfel: lucrările de construcții noi — cu 20,7%, lucrările de întreținere și reparații curente — cu 11,2% și lucrările de reparații capitale cu 3,1%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale și la clădirile rezidențiale cu 31,9%, respectiv cu 13,8%. Construcțiile inginerești au scăzut — cu 1,3%.

sursa: agerpres

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s