Vocea din interiorul fiintei

Fiecare fiinta umana are in interiorul sau o voce care-i spune in fiecare clipa „Simt ca acest lucru este bun pentru mine / stiu ca acest lucru este gresit”.

Daca stai sa asculti ceea ce iti spune intuitia fata de fiecare persoana, lucru, eveniment, din viata ta, nu te vei pierde niciodata pe cararile incalcite ale vietii, ci vei trai tot timpul in acord cu Sinele tau superior.

Dar este destul de dificil sa ascultam in permanenta acea voce interioara pentru ca uneori mintea noastra, care este dominata si de „principiul placerii” ne cere sa ne gratificam unele nevoi, dorinte, placeri, etc. iluzorii si astfel ne furnizeaza niste motivatii cu ajutorul carora alegem sa facem unele lucruri de care doar credem ca avem nevoie. De exemplu, stim ca nu este ok sa mancam peste masura, sa fumam, sa consumam alcool, sa cautam satisfactii sexuale ocazionale si asa mai departe pentru ca toate acestea nu sunt bune pentru noi, insa alegem sa ne lasam prada acestor „nevoi” de moment cautand de fapt linistirea mintii.Insa, ce se intampla de fapt atunci cand dam curs unor astfel de tentatii? Ne simtim mai bine? Pentru cat timp? Toate acestea sunt placeri de moment odata satisfacute nu fac decat sa genereze noi si noi „nevoi” care devin din ce in ce mai greu de implinit.

In tot acest timp simtim in interior un gol sau un gust amar in momentele de luciditate, dar nu ne aplecam prea mult asupra lor, ci eventual incercam sa le umplem apeland la aceleasi binecunoscute strategii – alcool, sex ocazional, droguri, shopping, socializare excesiva, munca…

Ce s-ar intampla daca am incepe sa ascultam ceea ce ne spune intuitia noastra? Daca in loc sa ne amagim singuri, ne-am asuma responsabilitatea binelui nostru pe termen lung si nu am mai cauta in exterior satisfactii de moment? Cum s-ar schimba viata noastra atunci?

Nimeni nu poate si nu trebuie sa decida ceea ce este bine pentru tine. Tu ai deja in interiorul tau tot ceea ce ai nevoie ca sa stii, ca sa discerni intre ceea ce este bine si ceea ce nu te ajuta sa evoluezi si te indeparteaza de fapt de CINE ESTI TU cu adevarat.
Doar asculta acea voce si urmeaza-o…

Un comentariu

  1. Este adevarat! Cu totii avem o voce care ne dicteaza ce sa facem si cum sa facem.Important este sa o ascultam , deoarece acea voce se afla doar in inima noastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s