Ignoranta umana

Ignoranta umana este cauzata de 3 factori:

– prejudecatile personale (preluate din mediul in care am crescut si ne-am format)
– idei care nu mai sunt de actualitate – cartile pe care le citim si care contin lucruri (mentalitati si fapte) care nu mai tin pasul cu o lume in continua schimbare
– informatiile distorsionate prezentate de mass-media

(extras din conferinta TED – „How not to be ignorant about the world”)

Multe dintre ideile si credintele tale actuale despre „adevar” si „realitatea” in care traiesti nu mai sunt de actualitate, insa tu continui sa le crezi si sa traiesti in acord cu ele. Rigiditatea, lipsa informatiilor actuale, sursele prin care alegi sa te informezi si care nu sunt de calitate, te mentin in ignoranta.

Ignoranta nu este compatibila cu adaptabilitatea la o lume dinamica, in continua schimbare si poate aceasta este cauza datorita careia tu nu reusesti sa te bucuri de viata ta.

Nu-ti stii sa-ti identifici si sa-ti valorifici potentialul, nu te cunosti sau nu intelegi de ce simti si actionezi intr-un fel sau altul, poate esti in disonanta sau conflict cu cei din jur, poate ca nu reusesti sa ai o relatie care sa te implineasca, poate te simti prins intr-o capcana in propria ta existenta.

Toate aceste lucruri se datoreaza ignorantei – faptului ca nici macar nu stii ca nu stii ca ai putea sa fii altfel sau poate ca stii ca ai vrea sa fii altfel, insa nu stii de unde sa incepi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s