Medoda: Accidentul

Sute de persoane au căzut în plasa infractorilor care folosesc metoda de înșelăciune „Accidentul”. Cazurile au început să apară în toamna anului 2012, iar estimările arată că hoții au strânsi peste 1 milion de euro din înșelăciunile cu metoda „Accidentul”.
Deşi au fost mediatizate intens, apar victime în continuare, iar polițiștii caută metode pentru ca mesajul lor să ajungă la cei bătrâni, vizați de aceste înșelăciuni. Polițiștii din Vrancea au venit cu ideea ca atenționările cu privire la înșelăciunile „Accidentul” să fie trecute pe spatele cupoanelor de pensii și astfel mesajele să ajungă la cei bătrâni.
Cu toate acestea, există în continuare astfel de înșelăciuni.
Un astfel de caz, însă cu final fericit, a avut loc la Iași. Un taximetrist a fost trimis de niște indivizi să ridice o sumă de bani de la o bătrână. Când a ajuns la ușa acesteia, bătrâna, în vârstă de 74 de ani, i-a povestit plângând că banii sunt pentru un fiu care a avut un accident și avea nevoie urgentă să-i trimită 10.000 de lei pentru o operație la București. I-a spus și că a fost sunată de un polițist, potrivit ziaruldeiasi.ro.
Taximetristul a luat banii, a plecat, însă pe drum a făcut legătura între povestea bătrânei și cazurile „Accidentul” de care a auzit din presă. S-a întors, i-a dat banii înapoi și a sfătuit-o să sune la poliție.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s