Mai este sigur să zburăm cu avionul?

Până acum, anul 2014 a fost unul destul de negru pentru avioanele de pasageri care realizau zboruri comerciale, sute de oameni pierzându-și viața în aceste accidente.

Doborârea cu o rachetă a avionului Malaysia Airlines în Ucraina a dus la moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord. În zilele imediat următoare un avion al TransAsia Airways s-a prăbușit în Taiwan (48 de oameni au murit), iar un avion al companiei Air Algerie s-a prăbușit în Mali, 119 oameni pierzându-și viața. Se pare că vremea nefavorabilă a jucat un rol în prăbușirea acestor două avioane.

Dincolo de aceste tragedii foarte recente, la începutul primăverii s-a petrecut și dispariția, neexplicată până acum, a unui alt avion al Malaysia Airlines, care a pierdut legătura cu turnul de control la mai puțin de o oră de la decolare. 239 de oameni se aflau la bord.

În total, 704 persoane – pasageri și membri ai echipajului – și-au pierdut viața în accidentele aviatice enumerate mai sus. Prin comparație, numărul poate părea mare față de numărul deceselor din zborurile comerciale din anul 2013, când numai 265 de oameni au murit. De altfel, anul 2013 a fost cel mai sigur an în aviație începând cu anul 1945, conform CNN.

Recentele accidente aviatice îi pot îngrijora pe cei care călătoresc frecvent cu avionul, dând naștere multor întrebări privind siguranța călătoriei și noile pericole ce pot amenința zborurile de pasageri, precum rachetele deținute de diferite grupuri militare sau rebele.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s