Cel mai frumos sat din întreaga Anglie

s Bibury este considerat cel mai pitoresc sat din întreaga Anglie. Străbătut de un superb râu, Coln, satul este una dintre marile atracţii turistice ale Marii Britanii.

Sătucul din Cotswolds, Gloucestershire (sud-vestul ţării), a găzduit şi numeroase echipe de filmare, aici turnându-se şi filmul Stardust, cu Michelle Pfeiffer şi Robert de Niro.

Străduţa Arlington Row este străjuită de căsuţe medievale din piatră. Cele mai multe dintre aceste construcţii datează din secolul al XIV-lea, când au fost ridicate pentru a servi ca magazine pentru vânzarea lânii de oaie.

În secolul al XVII-lea, însă, magazinele au fost transformate în locuinţe.

Este demn de remarcat că absolut toate construcţiile din sat (biserici, case, ferme, pub-uri, garduri) sunt zidite din piatră de calcar de culoarea mierii. Piatra este adusă din carierele din apropierea satului.

Toţi cei care cumpăra case în acest sat semnează şi un act prin care se angajează să întreţină construcţia şi să îi conserve aspectul exterior original. Proprietarii sunt vizitaţi periodic de inspectorii Direcţiei de Patrimoniu, care observă dacă obligaţiile au fost respectate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s