Cristian Chivu…

Cristian Chivu (33 de ani) nu ştie ce să facă: să se retragă acum şi să ia 500.000 de euro sau să aştepte până la vară şi să primească salariul aferent, aproximativ un milion de euro „A fost unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut România”. Aşa a sunat reacţia oamenilor de fotbal când au aflat că fundaşul lui Inter Milano va renunţa să mai joace.
Despre Cristi Chivu deja se vorbeşte la trecut. Fostul căpitan al naţionalei petrece mai mult timp prin avioane şi la clinicile de recuperare decât la antrenamentele conduse de Walter Mazzari. Accidentarea de la degetul al doilea de la piciorul drept a cântărit greu în cariera fotbalistului de 33 de ani. Lovitura şi operaţiile suferite în acea zonă i-au afectat cariera lui Cristi. Piciorul său drept nu mai poate susţine o activitate de jucător de fotbal la cel mai înalt nivel. În plus, continuarea participării în competiţiile oficiale i-ar putea periclita sănătatea fostului căpitan al naţionalei pe viaţă. . Pas pe care voia, iniţial, să-l facă din vară.

Un final de carieră e un nou început. Acum vreo opt ani vedeam în Chivu un viitor preşedinte de federaţie. Sfatul meu e să vină aproape de cei care vor conduce acest for
Mircea Sandu , preşedinte FRF

3 goluri a marcat Cristi Chivu pentru Inter, în 115 meciuri

Problema este că planurile jucătorului nu coincid cu cele ale clubului. L . ” Nu mai vrea să stea pe banii lui Inter fără să joace „, a sunat explicaţia lui Victor Becali, agentul şi naşul fotbalistului. A doua zi, Becali a rectificat: „Am vorbit cu Cristi şi mi-a spus că totul este o invenţie a presei italiene” . În realitate, conducerea lui Inter a venit cu propunerea rezilierii contractului. Italienii au discutat cu medicul de la Miami care l-a operat pe Chivu şi ar fi aflat că românul nu va mai fi niciodată apt pentru performanţă. Astfel că milanezii s-au gândit că nu mai are sens să plătească până la vară un jucător care abia dacă mai poate să se antreneze. Salariul anual al lui Cristi este de 2,5 milioane de euro.

Un contract nu e uşor de reziliat, nu poţi să-l faci când vrei şi când ai chef, sunt anumite regulamente. În funcţie de intervenţia medicală, va decide dacă va continua să joace sau nu. Sigur nu-i este uşor lui Chivu să nu mai joace. A evoluat de foarte multe ori cu injecţii, ghete speciale, dar asta este. Mai are contract până în vară, mai sunt câteva luni de zile
Victor Becali, agentul lui Cristi Chivu

75 de selecţii a adunat Chivu în naţionala României, de unde s-a retras în 2011

Dacă mai poate să joace, să o facă, dar nu lamentabil, ca în ultimii ani. Să se retragă în culori vesele, nu cenuşii!
Ioan Sdrobiş , antrenorul care l-a lansat pe Chivu la CSM Reşiţa

Până la finalul acordului, la data de 30 iunie 2014, stoperul ar mai avea de încasat aproximativ un milion de euro. ProSport a aflat de la jurnaliştii italieni apropiaţi de Inter că milanezii i-ar fi propus lui Chivu suma de 500.000 de euro pentru încetarea imediată a raporturilor contractuale. Acum, românul se află în dilemă: să se mai chinuie până la vară, dar să încaseze suma de un milion de euro, sau să ia 500.000 de euro şi să iasă din fotbal? Clubul i-a dat timp de gândire câteva săptămâni. Totuşi, jucătorul a fost sfătuit de apropiaţi să continue până la vară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s