Statiunea balneoclimaterica Baile Felix, cred ca multi ati fost sau macar ati auzit de ea, este situata la aproximativ 9 KM de Oradea si la 22 KM de punctul de trecere al frontierei pe la Bors. Si este cea mai mare statiune balneoclimaterica, din tara noastra.Asezat intr-o zona de campie, mai precis cea a Crisurilor la o altitudine de 150 m, Baile felix a fost binecuvantata de un un climat continental moderat de ses. Iernile, aici fiind blande, iar verile sunt temperate avand o influenta mediteraniana, foarte benefica turismului balnear.
Statiunea Baile Felix este cunoscuta de multe decenii si in Europa, in primul rand pentru apa termala si, in al doilea rand pentru tratamentele si programele de recuperare din hoteluri si nu in ultimul rand pentru multitudinea de obiective turistice ce pot fi vizitate in zona, pentru rezervatiile cu vegetatie unica pentru sud-estul Europei.
Statiunea este la dispozitia turistilor tot anul, oferind conditii excelente pentru petrecerea unei vacante de relaxare vacanta si odihna. De asemenea este, foarte placuta si pentru, datorita apelor termale. In statiune su si numeroase pensiuni, care au o bogata baza de tratament cu stranduri, cu apa termala…
Daca nu stiti, inca efectele benefice ale apelor termale, va spun eu pentru ce afectiuni sunt recomandate::
– Afectiuni post-traumatice
– Afectiunile neurologice periferice
– Afectiunile reumatismale inflamatorii ( ca de ex:spondiloza anchilozanta, poliartrita reumadoida)
– Afectiunile reumatismale degenerative (spondiloza dorsala, cervicala si lombara)
– Afectiunile reumatismale abarticulare
– Afectiuni neurologice centrale
– Afectiuni ginecologice
– Afectiuni asociate (cum ar fi: bolile de nutritie si ale metabolismului sau boli endocrine).
Pe langa tratament va puteti relaxa privind nuferi albi. Acestia fiind una din frumusetile zonei.
Pe langa nuferi albi, care au fost adusi din Baile 1 Mai, in lacurile artificiale termale din Baile Felix se gasesc si cateva specii de Lotusi. Speciile de lotusi au fost aclimatizati, ei fiind adusi din indepartata Indie, dar si din Pakistan – Ca de exemplu: Nelurnuncifera, Africa – Nymphea zanzibarena, Asia si Africa – Aeibornia crasepis.
Tot in lacurile artificiale din statiune, pe langa aceste plante aclimatizate, de care tocmai v-am vorbit, se mai gasesc numeroase specii de pesti avand culori si marimi diferite.
Ce mai puteti face odata ajunsi la Baile Felix:
-puteti merge intr-un tur al orasului Oradea, unde puteti vizita Bazilica Romano Catolica, , cladirea Primariei, Palatul Baroc, Pasajul Vulturul Negru dar si Biserica cu Luna.
-puteti vizita Pestera Ursilor, unul din cel mai vizitat obiectiv din zona!
Daca ajungeti in Baile Felix eu va recomand: hotel international Baile Felix.
Din blogosfera romaneasca va doresc un sejur placut!:)