In cautarea adevarului

In cautarea adevarului, noi trebuie sa privim in jur si sa ne intoarcem catre momentul aparitiei istoriei omenirii. Daca vrem sa gasim etalonul, nu trebuie sa privim inainte, ci trebuie sa privim inapoi, spre punctul de pornire initial; acolo unde isi au inceputul valorile adevarate.

Cum este formata lumea? Ea isi are inceputul in Dumnezeu. Lumea a inceput din puritate si a fost patata. Cu cat mai largi sunt granitele lumii, cu atat mai mult sunt cuprinse de viciu.
Asadar, in loc sa lasam trecutul, si din momentul prezent sa ne indreptam spre viitor, trebuie sa ne intoarcem in partea opusa si sa mergem catre izvoarele existentei.

Coborand catre inceputul istoriei omenirii, trebuie sa-L gasim acolo pe Dumnezeu. Doar atunci putem sa mergem inainte si sa construim lumea ideala. Nefiind capabili sa ne intoarcem la Dumnezeu, noi nu putem sa dobandim intelegerea esentei curate si adevarate al omului. Orice eforturi in atingerea idealului in viitor nu ne ajuta.
In dimensiune orizontala va trebuie sa alegeti un centru. Acesta este cel mai favorabil punct pentru inceputul drumului. Din el puteti sa ridicati o linie dreapta verticala si mai departe, platind rascumparare, puteti sa atingeti o anumita altitudine si sa o mariti in amploare.

Unele, trecand dincolo de centru, incearca sa se ridice deasupra. Orbite, ele se afla in incurcatura. Ele se intorc la nivel orizontal. Si dupa ce trec inca o bucata de drum pe orizontala, vor sa se ridice deasupra din nou. La o anumita inaltime ele observa ca nu este drum mai departe. Si iar au nevoie sa coboare si continua sa se miste spre punctul central. Aceasta metoda complica miscarea.
Chiar daca sunteti aproape de centru, nereusind sa ajungeti la el, veti incerca sa va ridicati in directia verticala si va trebuie sa faceti toata lunga coborare pentru a gasi punctul central. Aceasta a fost calea obisnuita a tuturor oamenilor.

Unele religii pot sa aduca pe discipolii sai la o anumita altitudine (inaltime), altele- la alta, dar nici una nu poate indica punctul central al numerarii. Unele pun in centrul practica religioasa, altele- familia, a trea- patriotismul, a patra-scara mondiala a cuprinderii religiei. Cea mai inteleapta solutie este a gasi punctul central, din care vom putea sa atingem izvorul adevarat.

Oamenii trebuie sa priveasca inapoi, in starea in care ei au fost inainte de Caderea in pacat. Adam si Eva au fost creati pentru a deveni perfecti. Dar dupa Cadere, ei si-au patat viata cu pacat. Comitand pacatul, ei si-au pierdut puritatea. De aceea trebuie sa privim inapoi pentru a scapa din pacat si a gasi esenta noastra originara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s