Cetatea Rasnov se modernizeaza

Undeva pe la sfarsitul lui 2014, accesul in cetatea de la Rasnov se va face prin intermediul unui ascensor.  Calea de rulare a ascensorului de 165 m lungime, va fi parcursa intr-un minut si 10 secunde. Realizarea ascensorului pe plan inclinat va conduce la reducerea duratei de deplasare catre Cetate, de la 24 de minute la 15 minute. Capacitate de transport a ascensorului va fi de 648 persoane/zi, ceea ce  va duce, considera initiatorii proiectului, la o crestere  a numarului de vizitatori ai Cetatii Rasnov cu 16 %, de la 198.226 la 229.942 persoane, la finalul primului an de exploatare a investitiei.
Prin aceasta investitie se va realiza nu numai ascensorul in plan inclinat, cu o lungime de rulare de 165 ml, cu 2 statii si avand o cabina de 18 persoane, dar se va amenaja si un  nou centru de informare turistica, precum si 65 mp de alei de acces cu o platforma pentru belvedere.
Primaria Rasnov apreciaza ca numarul de vizitatori ai Cetatii Rasnov va creste cu 16 %. Se estimeaza ca peste 135.000 persoane vor utiliza acest mijloc de transport turistic, adica de 10 ori mai multi decat cei circa 14.000 locuitori ai orasului Rasnov.

Sursa:www.romaniaturistica.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s