Grigore Vasiliu-Birlic

Grigore Vasiliu Birlic, ca orice actor care se respecta în anii ’30, era un om (artist) sărac şi, ca orice artist sărac, trăia din pomeni de la oameni bogaţi. În unele cazuri nu erau chiar pomeni, pentru că actorul juca o mică pantomimă în schimbul banilor.

De pildă, atunci când Birlic a fost, într-o bună zi, să ia bani de la Malaxa, amândoi ştiau scopul întâlnirii. Aşa că industriaşul a trecut direct la afaceri şi deschis casa de bani, iar actorul a căscat larg ochii: nu mai văzuse în viaţa lui atât de multe teancuri de bancnote.

Malaxa a desfăcut degetul mare şi arătătorul şi a întins mâna spre comoară pentru a pescui donaţia. Birlic a imitat însă gestul lui Malaxa, doar că deschizătura dintre degetele flămânde era mult mai mare decât cea dintre degetele sătule. Malaxa a priceput mesajul şi s-a conformat, extrăgând un teanc de bancnote mai consistent. Birlic a părăsit biroul făcând plecăciuni adânci, iar tranzacţia s-a încheiat în linişte, fără ca vreunul dintre cei doi parteneri să scoată o vorbă.

Când oamenii se iubesc, se înţeleg din priviri.

Sursa: daily cotcodac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s