Cum poţi avea o piele frumoasă

Pielea îţi protejează întreg corpul, dar asta nu e tot. Faţa este cartea de vizită! Şi atunci când eşti sănătoas, asta se reflectă şi pe chipul tău. Deci, ai grijă la alegerile pe care le faci zilnic! Iată câteva sfaturi utile pentru o piele frumoasă şi radioasă.

Ai grijă de dietă ! Alimentele bogate în antioxidanţi, cum ar fi peștele, fructele şilegumele ajută la protejarea pielii.Pentru a evita iritaţiile, consumă un complex de carbohidraţi (cum ar fi cerealele integrale şi pastele) şi proteine ​​sănătoase.

Alimentele bogate în vitamine, minerale, dar şi seleniu, poate ajuta la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui şi mediului înconjurător. Ele pot ajuta şi în cazul ridurilor şi în decolorarea pielii. Cele mai importante vitamine sunt C şi E.

Somnul de frumuseţe, nu este un mit! Te confrunţi cu cearcăne şi faţă umflată? Asta poate însemna că nu te odihneşti suficient. Cele 7-8 ore de somn pe noapte îţi vor menţine corpul şi pielea într-o formă de zile mari. Încearcă să dormi pe spate, pentru a evita cutarea pielii.

Aproximativ 90% din toate daunele pielii se datorează soarelui. Acesta creşte în timp, în funcţie de expunere, riscul de cancer de piele. Ai grijă de pielea ta cu ajutorul cremelor cu factor ridicat de protecţie.

Caută produse care conțin oxid de zinc sau dioxid de titan. Poartă bluze cu mânecă lungă și evită soarele între orele 10 și 14, atunci când razele sunt mai puternice.

În fiecare zi, pielea ta vine în contact cu poluarea de pe străzi, fumul de ţigară, gazele de eșapament. Menţine-ţi pielea sănătoasă printr-un ritual de îngrijire bine pus la punct.

În funcție de nevoile pielii tale, îţi poţi curăţa faţa cu un săpun delicat sau cu ajutorul unui  exfoliant blând. Loţiunile tonice sunt şi ele indicate. Aplică ulterior o cremă hidratantă pe bază de retinoid.

 

Sursa news.yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s