Criza e departe de a fi rezolvata!

Un lucru care ne face sa credem ca in Europa criza e departe de a fi rezolvata…”Barclays ar trebui sa gaseasca o modalitate de a functiona chiar si cu 100.000 de angajati. Asta inseamna o reducere de 30% a personalului actual, situat la circa 140.000.” Declaratia apartine directorul general al bancii britanice, Antony Jenkins , citat de Financial Times.

Jenkins a declarat la o întâlnire cu investitorii ca reducerea costurilor este prioritatea sa, adaugând ca încearca sa gaseasca solutii pentru ca Barclays sa opereze cu doar 100.000 de salariati.

Singurul avantaj competitiv al unei banci va fi costurile mai reduse, a spus directorul Barclays, potrivit unei persoane prezente la o întâlnire a acestuia cu actionarii.

„A spus ca singura întrebare este: «Cum poti face banca sa functioneze cu 100.000 de angajati în loc de 140.000?»”, a afirmat sursa Financial Times.

Aceasta informatie, scapata, privind planurile sefului bancii va alimenta speculatii ca Barclays pregateste noi concedieri si nu face decat sa amplifice starea de incertitudine…

Persoane familiarizate cu modul de gândire al directorului bancii au afirmat, însa, ca referirile la redicerile de posturi nu reprezinta o tinta, ci mai degraba o aspiratie pentru urmatorii 10 ani.

Retragerea Barclays de pe unele piete la nivel mondial, mai ales în Europa, va conduce oricum la reducerea cu mai multe mii a totalului de posturi.

Jenkins a fost numit sef la Barclays în vara anului tercut, în urma plecarii lui Bob Diamnond, dupa ce banca a fost nevoita sa plateasca sute de milioane de dolari pentru încheieea unei anchete în care era acuzata de manipularea indicelui Libor al pietei interbancare.

Sursa acestei stiri :mediafax.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s