Autostrada construita de chinezi?

Comarnic-Braşov, autostrada pentru care statul român caută un investitor privat interesat să o finanţeze şi să o opereze, cu o lungime de 58 de kilometri, le-a deschis apetitul chinezilor de la China Communications Construction Company, companie de stat. Această companie este interesată şi de alte proiecte de infrastructură pe care statul român le are în plan.

Ca o simplă informare aşa .China are rezerve valutare care i-ar permite sa cumpere tot aurul din lume detinut de toate bancile centrale ale lumii….si chiar inca pe atat. La sfarsitul anului trecut, rezervele valutare ale Chinei se situau la 3.300 de miliarde de dolari.

Dar, să revenim la oianeagră a noastră, autostrada!…Chinezii spun că dacă vor câştiga acest proiect de concesiune al autostrăzii Comarnic-Braşov,  îşi vor face practic intrarea pe piaţa din Uniunea Europeană, unde majoritatea proiectelor de concesiune sau de parteneriat public-privat s-au derulat până acum cu firme occidentale.

Traficul ştim cu toţi, a crescut în ultimii ani pentru 2013 fiind estimat un flux de 30-40.000 de vehicule pe zi, pentru 2015 – un trafic de 36-52.000 de vehicule zilnic, iar pentru 2020 – 42-61.000.

Deci, nu văd vreun motiv de amânare…

2 comentarii

  1. Mafia USL este o adunatura de excroci care au jefuit si distrus tara, din cauza lor forta de munca calificata a tarii a plecat sa lucreze afara, aduceti-va aminte –cine au inchis fabrici uzine si lumea a fost data afara , scosi la pensie la 45 de ani sau momiti cu 3 salarii, dupa care acesti banditi au vandut aceste societati bucatica cu bucatica

  2. Preţul futures al bumbacului a urcat vineri, pe piaţa americană, până la nivelul maxim al ultimelor 11 luni, în baza speculaţiilor potrivit cărora cel mai mare consumator mondial de profil (China) îşi va majora importurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s