De ce nu sunt duşi românii la biserică!

Avertisment: Cine tine post poate trece linistit mai departe. Nu ma supar. Pe cine se încumeta sa citeasca, îl previn ca este doar un pamflet nevinovat. Si daca fara sa îmi dau seama am savârsit o blasfemie, prefer sa ma trasneasca Dumnezeu sau Alah si nu un taliban musulman cu kalasnikovul sub haina, sau un taliban mioritic cu bâta.

Spre deosebire de românce, care, cât e Saptamâna Mare de mare, merg zi de zi la biserica, românii umplu mai degraba cârciuma, cu toata criza asta mondiala care a cam sucombat pe dincolo, dar si-a gasit un cuibusor caldut pe plaiurile mioritice.
De ce merg româncele la biserica ?
Pai ar fi mai multe motive. Primul ar fi ca vor sa se puna la punct cu ultimele noutati. Au ele televizor acasa, sau macar un aparat de radio. Dar la emisiunile de stiri nu vor astia deloc sa spuna ce se mai petrece prin sat. O tin gaia-matu cu Basescu-dictator. De parca faptul ca baba Leana a cazut asta iarna pe gheata si si-a rupt piciorul nu ar fi important pentru tara.
Al doilea motiv ar fi ca vor sa mai scape si ele de barbati, ca sunt satule sa îi tot slugareasca si sa le satisfaca toate mofturile si fanteziile.
Al treilea si cel mai important, este ca vor saracele sa ajunga în Rai. Macar acolo sa se bucure si ele de viata.
Dar românii de ce nu se omoara sa mearga la biserica ?
Întrebarea asta ma macina de multa vreme. Si raspunsul nu l-am gasit decât dupa ce am apelat la istoria comparata a religiilor. Punctul de pornire a fost o observatie pe care sunt sigur ca prea putini au bagat-o în seama: în vreme ce islamistii merg cu regularitate la bisericile lor si îi dau lui Alah ce e al lui Alah, crestinii nostri îsi aduc aminte de cele sfinte fie când au facut-o prea de oaie si au nevoie de iertaciune grabnica, fie din greseala când, beti fiind, nu mai nimeresc propria casa, fie atunci când intra în politica si vor sa ajunga presedinti. Adica tot un fel de betie.

De ce se întâmpla asta ?
Pai ia sa ne gândim putin. Ce îi asteapta pe musulmani când se duc la Alah ? Aud? Haremuri fratilor! Femei numai una si una. Care de care mai 90-60-90. Pai nu merita sa fii cuminte pe lumea asta, cand stii ca ai sa-ti scoti tu pârleala pe lumea cealalta ? Ba merita! Si daca te grabesti sa ajungi acolo, îti poti lega frumusel la brâu o încarcatura de dinamita. Or sa moara cadânele dupa tine.
Dar pe noi ce ne asteapta ? Iahve al nostru nu a avut atâta imaginatie. Lui nu i-a trecut prin tartacuta decât sa ne îmbie cu lapte si miere. Mare scofala! Pai merita sa stai cuminte o viata întreaga, ca sa îti umpli burdihanul cu lapte si miere ? Astea le poti avea si aici. Laptele îl cumperi de la vecina cu trei roni litrul. Si daca strângi putin cureaua poti sa-ti iei si un borcan cu miere.
Pai pentru asta sa vrea românul sa mearga în Rai ?
Eu, daca as fi fost în locul lui, uite cum faceam: plantam în Gradina Raiului un rând cu Pamela Anderson, un rând cu Claudia Schiffer, un rând cu Ana Kurnicova si tot asa. Sa fi vazut atunci cum se înghesuiau românii la biserica !
Doar un inconvenient ar fi. Acolo, în cer, e mare seceta, fiindca altfel ar trebui sa ploua de jos în sus, ceea ce nu prea cred. Asa ca ar trebui sa umble Tatal Nostru cu galetusa cu apa, eventual sfintita, sa o ude pe Pamela la radacina.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s