Dorim doar sa placem?

In loc sa ma descriu folosind cuvintele mele, am preferat vorba altcuiva: „Prieten este cel in fata caruia pot sa gandesc cu voce tare”. Acum, astern pe blog cateva cuvinte plecand de la ce spunea el.
Scriem cu totii ca ne dorim prieteni. Dar oare ce ne dorim de fapt? Ce inseamna prietenia? Ce inseamna prietenia virtuala? Dorim doar sa placem, dorim doar sa fim admirati sau dorim sa comunicam cu adevarat, acceptand ca celalalt va scrie sau va spune si cate o vorba care nu ne va fi pe plac?
Cine, oare, ne sunt prietenii care ne raman cu adevarat alaturi cand ne cunosc asa cum suntem? Oare ne vor mai fi prieteni cei pe care ii atingem cu vreo vorba, cand gandim cu voce tare? Raman, oare, doar niste nume pe o lista peste care se asterne praful ?
Putem oare sa ne oprim la „simpla prietenie” sau, cand cineva ne place „putin mai mult” nu dorim oare sa depasim bariera?

As vrea sa le multumesc celor(de pe facebook) foarte putini care imi trimit mesaje, celor care nu au sters prietenia cu mine desi ceea ce le-am trimis nu le-a placut intotdeauna, celor care mi-au fost prieteni candva si pe care i-am suparat ori cu vreo vorba ori cu tacerea, precum si tuturor celorlalti care s-au oprit pe profil meu pentru cateva clipe. Le multumesc aici, pe blog!

3 comentarii

  1. Cele scrise de tine aici sunt fapte inerente, care se petrec doar pentru că mulţi dintre noi sunt incapabili să accepte diversitatea. Nu suntem toţi la fel, nu gândim la fel şi nu trăim clipa, la fel. Cei menţionaţi de tine aici au dovedit că sunt incapabili să accepte diversitatea de opinii, crezuri şi trăiri. Dacă nu-i mai ai în lista de prieteni, nu-i nici un bai. N-ai pierdut nimic. Din contră, ai scăpat de nişte stări de frustrare. Şi eu am păţit la fel şi pe fb şi pe alte site-uri. Mi-am zis atunci : mare pagubă-n ciuperci. Poate e mai bine aşa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s