Autoritatile din Franta pot

Google a acceptat, mai cu voie, mai de nevoie sa plateasca 60 milioane euro anual unui fond! Din aceasta se vor plati publicatiile din Franta.

Miscarea a fost mascata delicat, dar toata lumea stie de ce, numai guvernanti romani, fac in pantaloni cand e vorba de companii multinationale, e mai usor sa-l trimiti pe Goagal de la finante sa numere vacile din curtea taranului roman, de pe ulita satului construita pe la 1907:

Dar sa revin! Ce stiu autoritatile franeze si pot !!
Google nu poate functiona la parametri normali daca nu poate indexa tot internetul. Ar fi o lovitura de PR fantastica sa se anun?e ca nu are voie sa indexeze stirile din Franta sau dintr-o alta tara de prin Europa,ar fi la fel cum a fost când s-a aflat in imposibilitatea de a indexa ce se întâmpla pe Facebook. Realizati ce lovitura dadeau daca indexa fiecare status, fiecare poza si fiecare comentariu al fiecaruia dintre cei 1 miliard de utilizatori?
Ziarele care nu ar fi permis indexarea nu ar fi pierdut mare lucru, Google stie asta, de aceea a cedat. Daca oamenii se obisnuiesc sa nu mai intre pe Google pentru a cauta ceva, ci se duc direct pe siteul ziarului…Google da faliment…Ce usor se poate prabusi un imperiu financiar!
În final, rezistenta presei franceze, sprijinita evident de autoritatile lor, deschide si usa altor ziare din alte tari, si nu e nimic anormal în asta. Google face bani de pe urma continutului altora, si nu plateste nici un cent pe drepturile e autor iar când ai sub 50% din trafic trimis de motorul de cautare parca nu se justifica sa faca bani fara sa dai mai departe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s