Falsa democratie

Am plecat de la  o premisa falsa: cum in Romania este o democratie si ca cetatenii contribuabili au dreptul si pot sa aleaga ceva.
FALS! Traim într-o CLEPTOCRATIE, unde “conducatorii” si gastile de prieteni abonate la banii statului, fac ce vor, când vor si gândesc politica din RO într-un singur sens: sa-ti bage mana in buzunar, sa-ti ia banul si sa-l foloseasca in interes propriu, fara responsabilitati.
Toata constructia politica din ultimii 20 ani a fost rafinata in sensul mimarii democratiei si pentru mentinerea redistribuirii banilor publici dupa bunul plac, fara sa poata fi trasi la raspundere…
Trebuie sa recunosc ca au jucat perfect si nu mai pot fi clintiti “democratic” pentru ca si-au luat toate masurile necesare ca sa nu ajungi la ei si sa nu-i poti înlocui democratic; iar daca te enervezi si atentezi nedemocratic la privilegiile lor, îti trimit pe cap o armata de institutii care sa te puna cu botul pe labe.
singura diferenta intre comunism si democratie, este ca acum putem sa latram în van si sa ne “mobilizam” prin retele de socializare, rezultatul final al acestor zbateri fiind acelati: NADA!

Poate nu v-ati prins, dar m-am enervat tare. Am fost ieri la primarie si am dat peste aceleasi personaje nesimtite, cu care am mai avut de-a face si ani trecuti. Deci, cu toate ca s-a instalat un primar nou , de o alta coloratura politica, functionarimea e aceasi, nesimtirea dainuie, spagile sunt aceleasi. Ba nu, gresesc, spagile au fost si ele actualizate cu rata inflatiei!

4 comentarii

  1. Incep sa cred ca totul e in zadar! Spiritul malefic al base-nazismului stapaneste Romania. Cerem minuni de la guvern, de la dna. ministru MP etc. DAR nu suntem in stare sa facem NOI singuri, individual, un lucru simplu: sa ii dam o palma si lui Ba-secu si sinistrei Udrea prin SALVAREA unui catel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s