Formarea profesionala a asistentilor sociali

Evoluţia conceptului de educaţie este legată de continuitatea individualizată a procesului, in scopul modelării insuşirii de cunoştinţe, aptitudini şi atitudini, ţinând cont de personalitatea şi capacitatea fiecărui individ aflat in procesul de pregătire dar şi de nevoile socio-profesionale şi cerinţele de calitate ale serviciilor prestate.

Dezvoltarea competenţei profesionale este o necesitate fundamentală a unui sistem de asistenţă socială de calitate. Competenţa profesională in profesia de asistent social reprezintă capacitatea de a realiza activităţile profesionale cerute, corespunzător domeniului de competenţă atestat, la nivelul treptei de competenţă obţinute.Cursurile de perfectionare , intr-o societate in continua schimbare sunt ceva normal si binevenit.
Formarea profesională a asistenţilor sociali include formarea iniţială realizată in invăţământul superior şi formarea profesională continuă realizată prin forme specifice .Formare profesionala iniţială a asistenţilor sociali are drept scop dobândirea competenţelor profesionale minime necesare pentru accesul in profesie şi se realizează prin forme specifice sistemului naţional de invăţământ. Formarea profesională continuă a asistenţilor sociali succede formarea iniţială şi reprezintă ansamblul activităţilor educaţionale planificate care au ca scop menţinerea sau dezvoltarea cunoştinţelor, conduitei şi atitudinilor profesionale necesare asistentului social, in vederea desfăşurării eficiente a activităţii profesionale şi in acelaşi timp creşterii expertizei profesionale.

In acest sent la noi in tara a aparut o echipa destul de tanara “Formare plus “ care intocmeste toate cerintele , vine cu idei inovatoare si moderne de invatare eliminand stilul sumbru al cursurilor de formare clasice. Ei mizeaza  foarte mult pe partea practica a cursurilor specializate, iar in ceea ce priveste partea teoretica se  asigura intotdeauna ca modalitatea de formare profesionala a participantilor sa fie interactiva si  sa  permita  asimilarea cu o mai mare usurinta a cunostintelor. Mai mult  ofera o gama foarte larga de cursuri acoperind toate nevoile actuale ale pietei fortei de munca .  Cei ce urmeaza aceste cursuri beneficiaza la finalul lor de certificate de calificare sau absolvire (dupa caz), recunoscute la nivel national si in statele membre ale Uniunii Europene.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s