Multi parinti isi trimit copiii inca de la 7 ani la competitii scolare. Iata cateva lucruri – rezultate din studii serioase ale psihologilor – pe care parintii trebuie sa le aiba in vedere cand o fac:
1. Un mediu competitiv extrem, cu rezultate publice si asezare a numelui personal intr-o coloana care reflecta descrescator competenta – poate fi devastator.
2. Copiii nu se nasc cu dorinte competitive. Le invata.
3. Pana la 5 ani, copiii nu-si compara competentele si nu intuiesc diferentele de performanta.
4. Intre 6 si 8 ani, copiii gandesc foarte diferit de adulti. Toti vor sa fie castigatori. Inteleg sau accepta esecul foarte greu, competitia fiind de cele mai multe ori distructiva la aceasta varsta. Daca intra in intreceri, cei intre 6 si 8 ani o fac din amuzament, nu pentru rezultat.
5. Intre 9 si 12 ani, copiii sunt orientati pe nevoia de a-i multumi pe altii, de a face bine, de a primi aprecieri. Rezultatele negative la aceasta varsta creeaza complexe de inferioritate. De obicei se inscriu in competitiile academice mai mult din nevoia de a castiga „reputatie” si validare externa, nu din convingere sau placere.
6. Cea mai potrivita varsta pentru competitie se pare ca este cea de dupa 12 ani, cand regulile sunt intelese si acceptate, iar esecul este procesat constructiv.
Ce se intampla astazi in Romania: o multime de ONG-uri propun inca de la 6 ani competitii academice individuale intre copii, (PLATITE!), teste-standard contra-timp, notare si asezare in coloana a rezultatelor, inflatie de diplome si medalii. Sunt peste 30 de concursuri PLATITE la care un copil de 8 ani poate participa individual. Acest lucru naste o presiune extraordinara asupra parintilor si invatatorilor care ajung sa-si aprecieze copiii doar numarand diplome si calculand medii. O perceptie atat de deformata asupra performantei si dezvoltarii individuale care nu tradeaza decat snobism, incompetenta si dezinformare. Si din pacate, o mare lipsa de grija pentru copiii nostri.
Astazi, la aceasta postare, sunt perfect de acord cu tine!
Nici eu nu inteleg aceste ,,competitii”…Dascalii si parintii risipesc un timp pe care ar putea sa-l foloseasca apropiindu-si copiii…
Eu inteleg ca suntem dependenti de recompense externe ca sa ne apreciem munca. Ele nu reflecta nimic. Sunt interesele financiare ale unor ONG-uri si ale unor „dascali” care nu au citit studii elementare de psihologie a scolarului mic. Sau daca le-au citit, si mai rau, nu le pasa. Ma intreb ce fac parintii de se lasa tarati in asta!
Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin